Home
Zondag 4/01/2015: Snellegem

We (Stic en mezelf) zijn inderdaad iets na 8.30 vertrokken (was zelf ook wat te laat, bevroren auto en moeten terugkeren na enkele minuten omdat ik helm vergeten was). Aangekomen stond Stic al in 't Postgroen te wachten met achter zich een wachtrij die van buiten stond te wachten tot helemaal achterin de zaal. Al zeer snel waren we het roerend eens om zonder in te schrijven te vertrekken, gezien we toch de 28 gingen doen. Inschrijving dus voor na de rit.

.

Tijdens de rit viel de drukte nog wat mee (stonden nog aan te schuiven). Het wegdek zag er wel nogal glad uit en dus maar aan matig tempo gestart, gezien geen van beiden zin had op zijn bek te gaan en lijf en armen te breken. Er zaten enkele vettige stukken (niet hard genoeg gevroren), maar viel goed mee qua parcours. Na een vettig stukje en veel te smalle brug kregen we een draaibos waar 't vettig lag, niet ondoenbaar, maar te druk en veel stilstand. We zagen een uitweg en namen die meteen, op de voet gevolgd door mijn vader en zijn maten die wel de wachtrij getrotseerd hadden en inmiddels kwamen aansluiten. Kort daarna na nog speelbosje de bevoorrading die qua drukte meeviel, goed idee om een extra bidon met tap van sportdrank buiten te zetten.

Stic had in de loop van de week al in de streek gereden en wist dat een boske heel vettig lag en ook dit geknipt (terecht naar ik nadien hoorde). Daarna kregen we de splitsing en kozen we voor de 28 en ging het terug naar Snellegem. Bikewash was nog niet druk bemand en stond onder het toezicht van Kilted Biker oftewel een bonkige biker van Snellegem die in de vrieskou buiten stond met blote benen onder zijn Schotse rok... Nog snel even een alcoholvrije (!) après gehouden en tegen dat 't goed na 11 was, waren we al terug weg gezien we wat op tijd stonden. Mooie start van het bikejaar.