Home
Zaterdag 24/01/2015: Jabbeke

Hier dus met Stic gestart voor een pittig tochtje. Zoals hij al zei had het hier blijkbaar 13l geregend de nacht voordien ('k moet toch wel goed doorgeslapen hebben zeg... nooit iets van gemerkt), en bovendien gedooid na twee vriesdagen, dus gevolg laat zich al raden, zelfs voor zo'n droge bosgrond als in Jabbeke. Superparcours in droge omstandigheden met veel single track!

.

Aan de start inderdaad al de familie Liebherr (of zoiets) van 't forum gezien (vader, moeder en zoon, ja man, dat zijn echte bikers zeg) die zeiden het er pittig bij lag. Hij had zelfs drie uur nodig gehad voor de 55 (en in zijn geval...) Eerste strook zei inderdaad al genoeg, grasstrook om van sportterrein weg te geraken en al door je eerste adem te gaan. De vele bosstroken rond Jabbeke-Snellegem lagen er bijzonder vettig bij, maar al bij al wel berijdbaar ondanks de zwaarte. Soms wel eens echte drek en efkes wandelen, maar de ene gaat er al vlotter door de andere en vaak moest je eerder afstappen door een 'wandelaar' dan omdat je er echt zelf af moest. Een boske in 't begin met wat hellingen links laten liggen omdat we wisten dat het niet doenbaar zou zijn en verderop nog eens zo'n boske geknipt.

Organisatie en bevoorradingen waren heel goed, wel wat aan de vroege kant. Op 't laatste nog een bos geknipt en gezien dat ze daar in de buurt volop aan bosbouw aan 't doen zijn, drassig en ergernis omdat er weeral mooie stukjes verdwenen zijn die zelfs in de tocht van Snellegem begin deze maand nog wel aanwezig waren. De hele tocht samen gebleven met Stic, meestal was hij de betere, soms raakte ik eens vlotter door het slijk, maar toch samen aangekomen en bike afgespoten met pisstraalke (bike afwrijven was een must met al dat slijk zeg). In de après nog gezellige drukte met onder meer pizza en nog een extra pizza van andere aprèstafelgenoten, ook nog efkes gesproken met Cowboy Peter en Fritsie van 't forum die ook toegaven dat 't heel zwaar bij lag. Leuke namiddag gehad en me ondertussen beklaagd dat ik me op de lijst voor zondag gezet had, dat ging zwaar worden na deze slijk-TT