Home
Nieuwsbrief februari 2015

Is het je ook al opgevallen dat de weergoden de laatste tijd nogal wispelturig zijn ? De ene dag volle bak zon, de andere dag dan weer striemende regen, sneeuw, ja zelfs een donderslag . . . Er is tegenwoordig wel voor elk wat wils : zowel voor wie graag kletsnat in de modder ploetert en afziet als voor wie een tocht liever rustig in een fris winterzonnetje afwerkt.  Waar je voorkeur ook naar uitgaat, je moet dus gewoon wel je gading vinden en ook in februari weer vaak op de bike te zien zijn, onze weervoorspellers blijven tot nader order uit het zelfde vaatje tappen ! Bovendien werkt geen van ons voor ’t KMI, dus stellen we je voor dat je ’t er maar gewoon op waagt en een ritje kiest uit onze maandkalender.  Vertel het ons en je maats via ons forum en laat achteraf maar weten of je ’t droog hield of als de hemelsluizen voor jou (en je Steenbakkersgezellen !) opengegaan zijn.

.

Als iedereen min of meer ziet zitten wat hij net las, dan kan het haast niet anders of elk weekend opnieuw kruist je weg wel links of rechts het pad van andere gelijkgezinde Steenbakkers.  Je zou (in theorie in alle geval) eigenlijk een redelijke kans moeten hebben om één of meerderen van die 37 op je weg tegen te komen.  We geven je met plezier nog eens hun namen.  Ze zijn bedoeld als hulpje bij het maken van fietsafspraken, niet meer, maar ook niet minder dan dat !

O ja, nu het thema “afspraken” toch aan de orde is . . . we willen nog een tipje van de sluier oplichten in verband met vrijdagavond 6 maart.  Jullie worden verwacht op de algemene ledenvergadering om 19 u.  De locatie is jullie vertrouwd, (Parochiaal Celntrum TAP), de inkleding dit keer allicht net iets minder.  Het formele gedeelte proberen we zo beperkt als mogelijk te houden, zodat er tijd zat is om bij te praten, van een aperitiefje te genieten en te proeven van diverse lekkernijen die onze traiteur jullie zal aanbieden.   Wees dus zeker op tijd en reserveer vooral ook je plaatsje, zonder uitzondering  tegen 28 februari.  We zullen niet nalaten jullie aan deze bijeenkomst nog te herinneren.

’t Is nog volop veldrit‑ (én mtb !)‑seizoen.  Ondertussen zijn de baanmannen zich (ver van hier) toch reeds stilaan aan ’t organiseren voor hun “klassiekersvoorjaar”.  Parijs‑Roubaix kan daarin zondermeer niet ontbreken.  Weet dat deze hellenklassieker ook voor heel wat mtb’ers een inspiratiebron kan zijn voor een dagje Noord‑Frankrijk.   Als we de naam “Templeuve” laten vallen, dan hebben jullie het al wel begrepen zeker . .  een rit waarvoor Steenbakkers maar al te graag 11 april vrijhouden.  Naar jaarlijkse gewoonte heeft wie inschrijft recht op terugbetaling van zijn deelnamegeld.  Je verneemt er komende maand nog wel meer over.  En nog over klassiekers : ook de “Ronde van Vlaanderen” passeert voor onze deur.  Begrijp : Zwevegem is verkozen tot “Dorp van de Ronde” en de renners doen ook Moen aan.

Over 20 juni, dag van onze 4e SteenbakkersZomerVTT hebben we het nog in ’t lang en ’t breed.  Nu beperken we ons tot het nog even in herinnering brengen van de datum . . . zodat we ook nog items overhouden voor een volgende nieuwsbrief.