Home Nieuwsbrief Zaterdag 7/02/2015: St Kruis
Zaterdag 7/02/2015: St Kruis
Geschreven door Siegfried   
dinsdag 17 februari 2015 11:30

Zaterdagmiddag in Sint-Kruis gestart samen met Stic. 't Was alleszins beter weer en een vlotter parcours dan twee weken geleden in Jabbeke ;-) Beetje in file gestaan in Brugge, maar toch nog voor de middagdrukte gestart met al direct een passage door dat parkbosje bij de school. Het parcours van de vorige edities met de achterhaven van Zeebrugge zouden we jammer genoeg niet meer krijgen, want dat is voortaan verboden gebied door de werken aldaar. Spijtig, was steeds een leuke zone.

.

Het parcours leidde ons al snel richting Damme. Het werd duidelijk dat we heel veel water zouden zien vandaag, eens niet in een natte ondergrond, maar veel wegels langs Damse Vaart, Blinker en Stinker en andere waterwegen. Na splitsing in Damme ging het richting Oostkerke en Blinker en Stinker alwaar we een eerste keer de leuke singletracks langs het kanaal onder de wielen kregen, maar wel superzwaar daar. Ondertussen ook behoorlijke wind aan 't opkomen. We kregen daarna een stuk van meer dan 2km rechtdoor tussen de Blinker en Stinker in, waar maar geen eind aan kwam. Daarna een deugddoende bevoorrading, ruim voorzien.

Na stukje door de Polders opnieuw richting waterwegen met een snelle opeenstapeling van de vele leuke singletracks van de Blinker en Stinker in Moerkerke. Lagen ook beter dan in 't begin en was leuk bollen. We werden ook ingehaald op de baan door een vlotte biker die verderop in een drassige stukje helemaal stil stond ;-) Daarna via de Damse Vaart naar Damme terug voor de tweede bevoorrading. Een stukje langs een kanaal sloegen we zoals de meeste andere bikers met parcourskennis wijselijk over ;-) Daarna nog wat leuke vlot bollend stukjes en wat wijkencrosse in Brugge om met 49km op de teller aan te komen. Goede bikewash, frisse douches die voor de nodige hilariteit bij de andere bikers zorgen en vooral een leuke aprés met Chouffe bier (ja ja Wim - een après met Chouffe!). Geslaagde namiddag op 't gemak.