Home Verslagen MTB-Toertochten Zaterdag 14/02/2015: Oedelem
Zaterdag 14/02/2015: Oedelem
Verslagen - MTB-Toertochten
Geschreven door Siegfried   
dinsdag 17 februari 2015 11:32

Start aan een bescheiden maar redelijk onderhouden voetbalkantientje met parkeerplaats vlak bij de deur! we zagen meteen al de bikewash : een karcher hogedrukreiniger en na onze terugkeer vonden we achter de hoek aan de deur van de douches zowaar nog een tweede! De bikewash dus maar overgeslaan ;-)

.

Parcours was zoals gezegd redelijk onbekend terrein want uiterst zelden in deze streek met eerst stukken in Knesselare-Maldegem, daarna bekender terrein in Sijsele en Oedelem. In 't begin zeker geen 50/50 offroad, maar in tweede helft zeker wel. De meeste stroken waren droog en goed berijdbaar, maar her en der zaten wat zuigende stroken die op de duur hun sloopwerk deden. Tweetal baggerstroken ook en beetje wind. Wellicht in het begin te snel gestart, waardoor ik op 't laatste enkel nog op karakter reed en blij was dat ik aankwam. de aangekondigde 45 waren er zo'n 52 als ik het goed voorhad, wel gemiddelde van boven de 20 al kwam dat vooral door snelle eerste gedeelte.

Was wat wennen aan de fluopijlkes, redelijk wat misreden. Bevoorradingen waren OK, oa in een oude krulbolbaan 'De Koperen Haan' waar ze nog verwarmden met de 'buizestove'. Lekker gezellig. Op laatste licht zien uitgaan, maar voel me gisterenavond en vandaag al de hele dag wat mottig, dus mogelijk zat er ook al iets te broeden tijdens de rit... Best wat koest houden deze week. Wel leuke après nog gehad met Augustijnerbierke en omdat de hotdogs op waren ;-) kregen we zowaar een frikandel, vers uit het frietvet door de sympathieke frietkotbazin van dienst ;-) Na ons waren de frikandellen blijkbaar ook op, want dan verschenen de mexicano's ;-) Al bij al wel leuke rit, alhoewel we onderweg wel efkens onze regenvest moesten aantrekken. Daar flyers zien liggen voor Aardenburg volgende week, lijkt we leuk alternatief om niet terug in Knesselare te moeten gaan rijden.