Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief maart 2015
Nieuwsbrief maart 2015
Geschreven door Filip D   
donderdag 12 maart 2015 20:49

Onze eerste klassieker van ’t voorjaar zit er op.  ’t Was een ploegevenement van ruim een uur of vier met spijs en drank, een gezellig samenzijn met Steenbakkers die (zoals we dat van hen gewoon zijn) weer voor de nodige ambiance zorgden.  Dank je wel aan allen die de moeite deden om naar Moen af te zakken vorige vrijdag.

Nu wordt het echter tijd om als van oudsher aan ’t échte fietswerk te denken.  Er zijn traditiegetrouw nog elke zaterdag en zondag mooie ritjes die jullie aandacht meer dan verdienen.  Eéntje uit het assortiment voor de komende weken willen we jullie met superster aanbevelen.   ’t Is een niet te onderschatten maar best wel haalbare tocht voor de mtb’er die eens wat kasseien onder de wielen wil in plaats van modder.  Zouden we Paris-Roubaix op zijn Steenbakkers bedoelen ? Ja, zeker weten !

.

Zoals reeds een paar jaar het geval, opteren we er ook dit keer weer voor om de dag vóór de grote P-R,  ’t is dan zaterdag 11 april, deel te nemen aan de kasseienvreterstocht in Templeuve.  Wie zich nog niet inschreef kan dit nog tot 4 april.  Er is keuze uit diverse parcours.  Als Steenbakker proberen we ons zoveel als mogelijk te groeperen . . . “samen uit, samen thuis”, dat zou wel mooi zijn.  De weg naar Templeuve is al even eenvoudig als die naar ons forum, dus horen we ook via dit laatste graag iets van jou ! Wil je alle details kennen : hier vind je ze terug.  De bijgevoegde infofiche vat alles ook nog eens mooi samen.  Als deelnemer rekenen we er op dat je zelf je inschrijving regelt en de betaling van het correcte startgeld regelt door tijdige overschrijving op bankrekening BE69 6528 0278 1378 van de inrichters.  Wie moe maar tevreden zijn tocht afwerkte, mag bij ons aankloppen voor een dubbele ritbonus, de compensatie van het inschrijvingsgeld en . . . een recuperatiemiddel bij aankomst in Moen, allicht onder de vorm van een dosis gerstenat.

Het parcours van onze 4e SteenbakkersZomerVTT, zaterdag 20 juni weet je wel, heeft meer dan vorm gekregen en is zowat volledig uitgetekend door onze parcoursarchitect.  Het wordt een combinatie van Vlaamse Ardennen en Steenbakkersland.  We bieden jullie nog uitgebreid de kans om het al fietsend “aan jouw opinie te toetsen”.  Hou bij gevolg ons forum in de gaten, zodra we een datum voor een kennismakingsrit vastlegden, laten we het jullie weten.  De derde juni‑week word beslist een drukke en dan zullen we ook jouw hulp best wel kunnen gebruiken . . .

Als Steenbakker ga je ’t weekendwerk niet uit de weg en je verkent graag minder voordehand liggende mtb‑routes.  Zo’n geslaagde combinatie bieden we jullie op een schoteltje aan van vrijdag 21 tot 23 augustus.  We trekken er dan namelijk op uit naar het Noord-Franse Bécourt, in de buurt van Saint‑Omer.  We zouden wel supervroeg zijn mochten we je nu al alle details beschrijven, dus doen we dat pas wanneer de datum écht naderbij komt.

Ongetwijfeld boeit niet enkel de info in deze nieuwsbrief je, maar neem je ook wel eens het bondsblad “Wielrijder & Biker” ter hand.  Als dat het geval is, dan merkte je allicht dat het recentste nummer van dit magazine vergezeld werd door een “bewijs van aansluiting”.  Bezorg dit aan je ziekenfonds en met wat geluk betalen zij je een stukje inschrijvingsgeld terug.  Mocht je het documentje niet ontvangen hebben, laat het weten aan je clubsecretaris die dan voor jou in actie zal schieten.