Home
Zaterdag 7/03/2015: Rekkem

Zaterdag van start gegaan in Rekkem met Stic na drie bikeloze weekends. Het weer zal alvast goed mee. Het zonnetje kwam er stilaan door, goede keuze dus om met korte broek te starten en de mouwen gingen er aan de bevoorrading ook al af. Traditioneel dus eerste rit met korte broek en mouwen ;-)

.

Beetje wennen in begin aan bepijling op grond want het Franse systeem werd gevolgd. Paar keer maar net op tijd de afslag gezien, maar nooit echt misreden. Start was leuk met twee technische bosjes die er goed bijlagen, vaak slechter. Ook wat daarna volgde was heel droog. We waren aan het boffen dat we bikewash niet nodig gingen hebben. Aan de splitsing de 55 gekozen. Het parcours was héél kalm in de namiddag. Onderweg maar 2 bikers gezien en 3 aan de tweede bevoorrading vooraleer we weer aansloten op het parcours van de 45 dat andere kant op ging. Het was een heel afwisselend parcours in weinig aangedane streek, licht golvend ook in Halluin, Bousbecque, Wervicq-Sud, Linselles, Roncq en Neuville-en-Ferrain.

Was eerste deel nog heel droog, dan had tweede deel meer bandenzuigende en nattere stroken. Ook veel wind die het zwaarder maakte. Enkele plassen en modderstukken waren niet te vermijden, maar al bij al viel dat best mee. Opvallend ook de vele poortjes voor kleine wegels die brommers moeten tegenhouden en waarbij nodige behendigheid geboden was om er te passeren met de bike.

Voor ons, zeker na wat stilgelegen te hebben en met de nodige tegenwind, een vlot tempo aangehouden, net geen 20avg. Ook drie heel goede bevoorradingen met sympathieke mensen. bikewash met veel druk, wel natte ondergrond. Ook warme douches en leuke après, eerst nog eens buiten gebleven, maar daarna naar binnen gegaan, want toch niet echt zo warm. Geslaagde dag.