Home Nieuwsbrief Zaterdag 21/03/2015: Gavere
Zaterdag 21/03/2015: Gavere
Geschreven door Siegfried   
donderdag 23 april 2015 11:02

Beetje te laat aangekomen in Gavere alwaar Stic, Dimi en Dingo al zaten te wachten. Snel ingeschreven en dan op baan, terug in korte broek ;-) Al snel werd duidelijk dat de wind de scherprechter zou worden vandaag. De eerste 20km quasi constant inbeuken tegen de wind of sterke zijwind. Gelukkig was het allemaal droog, redelijk goed bollend en vlak. Tocht ging richting Zevergem (deelgemeente van De PInte - what's in a name?), Semmerzake en Vurste alwaar de eerste bevoorrading op ons wachtte.

.

Daarna ietsje minder last van de wind, maar werd ook iets meer golvend, zwaardere ondergrond en stukken met erosie en dergelijke. Onderweg ook duidelijk dat de landbouwers aan het landwerk begonnen zijn. Veel koeienmest onderweg ;-) leuk was ook Melsenberg op de kasseien. Na een wat zwaarder stuk kregen we de splitsing 40-50. Dingo besloot gezien de weinige kilometers in de benen de 40 te rijden, de rest deed de 50.

we kregen nu nog onder meer Meiselgem bij Zwalm met heel wat golvende stukken en wat zwaardere stuff. Onderweg ook de tweede bevoorrading die blijkbaar op minder volk voorzien was. het begon toen ook wat te regenen, maar nadat Stic en ik onze regenvest aangetrokken hadden, verdween dat tot verwaarloosbaar gemiezer. Heel wat anders dan twee weken geleden in Rekkem. Op het einde nog Dikkelvenne met lastige pittige klim. Aangekomen met net geen 22 avg op 50km.

Na goede bikewash en warme douche nog leuke après met een Valeirke en al bij al geslaagde namiddag