Home
Nieuwsbrief april 2015

’t Was druk vorige zondag in Moen en omgeving : doortocht van de Ronde, weet je wel.  En, geloof het of niet, maarj korte tijd voor de koers door ’t centrum vlamde, werden zelfs mtb’ers op ’t parcours gesignaleerd . . . Volgende zondag ook van dat ? We gaan er van uit van niet, want Steenbakkers fietsen toch hun Parijs Roubaix al komende zaterdag ? We wensen al de deelnemers in elk geval een schone en aangename rit toe ! Zo je echter een andere optie ‑ de tocht in Zulte bijvoorbeeld - voor ogen hebt, ook dan veel fietsplezier ; zo lang je maar ’t biken niet verleert !

.

Voor de mountainbiker die van een allround  en groepsgevoel houdt en voor wie geen inspanning te lastig kan zijn, is de “Tour de Force” gewoon een must.  Op 9 en 10 mei zullen enkele Steenbakkers in elk geval weer hun beste beentje voorzetten, het zij als mede‑organisator, het zij als deelnemer.  “Hou onze eer hoog heerschappen”, zouden we zeggen.

Zouden we ’t ook eens hebben over onze eigenste toertocht ? Eigenlijk een overbodige vraag, want hoewel 20 juni nog wel veraf lijkt, we willen jullie nu al warm maken om naar goede steenbakkerstraditie ruchtbaarheid te geven aan onze activiteit.  Affiches en flyers zullen volgens onze drukker beschikbaar zijn tegen ’t eind van de maand, zodat jullie op 1 mei tijdens de rit in Kortrijk al aan de slag kunnen.  Reserveer bij een bestuurslid je voorraadje.

Het spreekt voor zich dat je met kennis van zaken onze toertocht wil aanprijzen.  Een goede en duidelijke kijk op het parcours strekt daarbij tot buitengewone aanbeveling . . . als dat geen uitstekende reden is om samen met ons het pad te gaan effenen voor die honderden bikers die daar langs zullen komen ? Plan dus zaterdagnamiddag 2 mei in je agenda in voor een verkenningsrit.

Eénmaal het terrein dan voor jou geen geheimen meer kent, moeten ook nog een resem praktische afspraken overlopen worden.  Traditiegetrouw organiseren we dus een briefing.  Je bent daarom op vrijdagavond 5 juni tegen 19 u 30 welkom in ons clublokaal.  Tussen pot en pint verdelen we dan ook de taken want ja, er wordt op 20 juni naast fietsen ook gewerkt.  We vertellen allicht niets wereldschokkends als we meegeven dat we op jullie rekenen !