Home Nieuwsbrief Zaterdag 18/04/2015: Lichtervelde
Zaterdag 18/04/2015: Lichtervelde
Geschreven door Siegfried   
donderdag 23 april 2015 11:14

Weinig TT's die je op vrijdagnamiddag/avond kan rijden, dus dan proberen we er wel eens zo eentje mee te pikken, zelfs al is die in Lichtervelde ;-) bij de concurrentie. Gezien ik terug in Lichtervelde woon op een goede kilometer van de start, na jaren nog eens met de bike naar de start gereden van een TT. Daar aangekomen waren Stic en Wim een parkeerplaats aan het zoeken. Niet dat het er zo druk was, er waren nu eenmaal niet veel parkeerplaatsen en 't was dan nog juist petanquetornooi van de senioren op het sportplein.

.

Na de inschrijving meteen gestart met was tussen de bomen en over de bergskes op het sportplein te rijden en dan het centrum uit. Stic reed al meteen verkeerd op de eerste en laatste kasseistrook. Die pijl stond dan ook achter een auto en parcourskennis helpt natuurlijk ;-) Na het chiromeisjesbosje ging het richting 't Hoge met onder meer de langste offroadstrook van het parcours aan de Kasteelkapel, toch wel zeker 15 meter! Via enkele velddreven ging het langzaam Lichtervelde uit richting Spookwegel die er droog maar vol putten bij lag. Dan maar richting Ruddervoorde en al die tijd was het vechten tegen de wind. Na een goede 20km kregen we de eerste bevoorrading en tot dan quasi continu tegen wind.

De eerste bevoorrading, nu ja, was bemand door twee mannen die op het moment zelf cola of sportdrank (denk ik toch) uitschonken. Er lag wat fruit en suzy wafels die nog in de verpakking zaten. en goed zweten in de zon. Een van die gasten merkte plots op of we geen chocolade moesten hebben? Natuurlijk! Komt hij daar af met twee schaaltjes met stukjes chocolade die gesmolten waren door de zon en langzaam terug aan het verharden waren achter hen. Niet doenbaar dus. die gast wou een andere pak chocolade openen, maar werd direct teruggefloten door de andere dat er nog lag in de schalen en dat die eerst op moest voor er nieuwe pakken opengedaan mochten worden. Waarop hij de schalen weer weg nam om in de schaduw terug te laten hard worden... Nu ja, we biken om te rijden, niet om te eten...

Omdat Wim een beetje op uur stond, de 45 gekozen aan de splitsing en zo dus de Lakebossen niet gedaan. via de keiharde Velddreven ging het nu richting Sint-Godelieve waar het cyclocrossparcours van Ruddervoorde ligt. Mooi om zien, maar enkel op de bergjes van het gemeentelijk speelplein ernaast mogen rijden. Het parcours zelf was voor de schapen voorbehouden. Daarna kwam de strook waarvoor deze tocht bij de meeste Steenbakkers beroemd is. Bucky spreekt er na jaren nog van. Mijn compagnons ingelicht en Wim schakelde al lager omdat die strook er aan kwam. Na zowat 20m was strook 12 al weer voorbij... Stic en Wim begrepen waarom deze spraakmakende strook hot is bij alle steenbakkers die hier ooit reden ;-)

Daarna klim van de dag op de brug over de autostrade. Stic en ikzelf werden afgetroefd door een ontketende Wim waarna we richting Plaisirbos gingen en daarna de afdaling van de zogenaamde 'Oude Kwaremont' deden (in Torhout zeggen we gewoon de Zandberg).. Daarna richting wijken in Torhout voor de tweede bevoorrading waar ze wel chocolade in de schaduw hadden ;-) en geen tijd later stonden we terug in Lichtervelde waar we nog enkele dreven deden. Na Pape's putten (strook 3) vroeg ik me af waar ze de laatste twee zouden vinden, maar blijkbaar zijn tegelpaden doorheen de wijken ook offroadstroken. Bij aankomst nog een Kwaremont of twee genuttigd, terwijl Wim overal de lege glazen afschooide ;-)  Blij dat ik gereden had in goede compagnie. Jammer genoeg nadien weer meer last van de verkoudheid en rest van bikeweekend noodgedwongen geschrapt.