Home
Vrijdag 1/05/2015: Kortrijk

Een een-meiviering van de rode broeders in een begijnhofpark, 't blijft toch contradictio in terminis. De begijnen van weleer zouden 't moeten weten, ze draaien zich wellicht om in hun graf ;-)

Net als vorig jaar hopeloos verdwaald in Kortrijk centrum om dat Begijnhofpark te vinden. Na een kwartier en drie keer de Grote Markt gepasseerd te hebben en evenveel wegenwerken en veranderde eenrichtingsbanen, de wagen achtergelaten bij de Broeltorens en tegen stroom naar de start gereden. Daar stonden inmiddels de twee Riks al te wachten en even later was daar ook Thijs met enkele collega's van hem. Toen we vertrokken kwam Stefaan met enkele maten toe, maar zij zouden ons wel achterna komen. Tocht was quasi zelde als vorig jaar, eerst langs de Leie Kortrijk uit. Padje langs de Leie lag voor de verandering eens beenhard, meestal wel wat anders daar ;-) Daarna werd het sightseeing door Kortrijkse deelgemeenten zoals Aalbeke en Rollegem met passage langs het plaatselijke rugbyveld. Stilaan naderden we Bellegem. Bij een eerste klimmeke moest Bikske die nog maar zijn derde rit van het jaar deel en al 15km van thuis uit gereden had, lossen. Met Rik wat achtergebleven en zodoende met zijn drieën aangekomen aan de brouwerij van Bellegem waar de bevoorrading stond, basic niet min, niet meer.

.

Meteen was daar ook de splitsing. Ondertussen waren Stefaan en friends ook aangekomen en Ben Stevens was er net voor ons. Ook oud-steenbakker Filite gespot die al om 7.00 vertrokken was langs het parcours en bijna klaar was met de grote rit. De twee Riks sloegen af op de 35 gezien ze ook nog met de fiets huiswaarts moesten. Ook de maten van Thijs en Stefaan sloegen allemaal af. Enkel met Thijs dus verder gereden en mag gerust zeggen dat het héééél kalm was op de 55. Bijna geen kat tegengekomen. Eerst nog naar Bellegem bos dat enkel langs de zijkant beklommen werd, ook hier dus blijkbaar geen toelating voor bospassage, voor een keer dat het droog ligt... Daarna naderden we Sint-Denijs alwaar ze blijkbaar al de grote bomen bij de Vijfwegen gekapt hebben, voor wat was dat nodig... Daarna terug naar de Geiteberg alwaar ik Thijs moest lossen en daarna niet meer terug zag voor de bevoorrading. Op eigen tempo verder gereden en in Bellegem blijkbaar een pijltje gemist. Gelukkig wist ik dat de bevoorrading aan de brouwerij was en die zie je van ver staan. Ondertussen een gemiste oproep op de GSM. Michaël had zichzelf buitengesloten, maar gelukkig kon mijn moeder als hulplijn ingeschakeld worden, dus nog alle tijd voor de rest van de rit. Thijs was inmiddels al vertrokken en de rest van de rit verder gereden op eigen tempo. Onder meer nog leuke passage langs een of ander bosje bij de autostrade of ring en wat verderop ook op het domein van de KULAK. Al bij al leuke tocht door zonnige weer, leuke streek, maar is niet de topper van de streek.

Bij aankomst de douchewagen opgezocht, prijs voor de kleinste douche ooit. Stond ze niet op de oprit van het begijnhofpark met heel wat passerende gezinnen, ik verkleedde me buiten... Net buiten het park stonden de donkerrode broeders en zusters reclame te maken voor komende solidariteitsfeesten, terwijl de lichtrode broeders binnen het park stilaan aan de BBQ begonnen. Met het noodnummer om mijn gratis Omer geweest, zij het na het betalen van 2 euro waarborg voor mijn Omerglas... Nog efkes geaprèst met Stefaan, zijn vrouw en vrienden en dan nog op een oude schoolmaat gebotst, goed voor een tweede Omer en nog familie tegengekomen. Leuke afsluiter van de voormiddag dus, die inmiddels middag was geworden.