Home
Zaterdag 16/05/2015: Sit Andries Brugge

Hier dus voor het eerst sinds lang nog eens aan de start. Was al jaren geleden dat ik hun zomertocht nog eens gedaan had en alvast de eerste keer vanop de Veemarkt in Brugge. Herinnerde me meteen nog een bezoekje aan de veemarkt met wijlen mijn grootvader toen ik een jaar of 12 of zo was. 't Stond er vol koeien, koeienhandelaars en 't was er oersaai als kind. Mijn grootvader kende haast iedereen en was een tateraar ;-)

.

Soit, dus samen met Stic hier gestart. Berre en Steven zouden later vertrekken. Net achter ons reden er twee TOF-ers, maar ze haalden ons niet in. Na wat zoeken naar de startpijl vertrokken, eerst wat wijkencross en langs een bosje vol jonge lichtprikkelende netels om dan richting Loppem te rijden met onder meer Bettanie en Zevenkerken met wat speelbosjes. Daarna Tudor-Beisbroek. De eerste stroken waren wat glad door de regen van donderdag en net voor we starten, en 't was weer wat wennen aan de lichte modderlaag, maar de mottige strook in Tudor-Beisbroek lag er al bij al verrassend goed bij. Stic moest geen voet zetten, ikzelf een keer voor te grote takken op de weg. Na deze bospassage zaten we langs de autostrade en gingen we stilaan eerste bevoorradingsplaats, maar eerst nog eens door een ex-bos. Bomen netjes gekapt en verdwenen, wegeltje lag er nog...

Na de bevoorrading volgde de splitsing. De 48 ging naar Snellegem/Vloetemveld en hadden we recent nog maar gedaan. Ondanks de verkoudheid ging het rijden nog redelijk vlot en dus de 57 gekozen in het ons onbekende Meetkerke. Wellicht minder bossen, maar nieuw terrein. Op heel dit stuk tot aan de bevoorrading geen kat meer gezien. Meetkerke, een onooglijk boerengat in de polders met charmant kerkje, wat poldergrachten met daarnaast laaaaange krieren. Best pittige stukken daarbij, zeker toen er ook een kraantje bezig was met putten vullen en de weg kapot gereden had. Gelukkig was het nog niet doornat. Na het lieflijkee Meetkerke reden we richting Sint-Pieters in Brugge en reden we recht op de kliniek AZ Sint-Jan. Uiteindelijk netjes errond met enkele leuke wegen en wat verderop een rare grasstrook langs de gevangenis van Brugge! 't is eens iets anders. Daarna richting Waggelwater waar bij de roeiclub twee dames van leeftijd al betere dagen gekend hadden en zo'n 100 deelnemers dienden te bedienen. Er stond een biker toen we aankwamen en toen we vertrokken, kwam er een andere gast toe. Daarna nog zo'n 14km, vnl in de Brugse regio met diverse bekende en vooral onbekende stukken. Leuke tocht door onbekende stukken en regio. Regen bleef gelukkig verder uit.

Na bikewash zagen we ook Berre en Steven aankomen die de 48 gedaan hadden. Na douche op de veemarkt waar zelfs koeien zich zonder problemen konden verfrissen, de après ingedoken op leuke locatie. Aparte sfeer dat lokaal van de veemarkt. Leuke dag gehad.