Home
Zaterdag 30/05/2015: Lovendegem

Na enkele jaren afwezigheid nog eens aanwezig hier in Lovendegem voor de Marcassou Classic. Marcassou, je weet wel, van de everzwijnenworst ;-) Met Stic naar ginder gecarpooled en om 13.00 aangekomen. Het uitladen van de fietsen duurde wat, waardoor we Steven misten die blijkbaar net vertrokken moet zijn, toen wij arriveerden. Dingo en Dimi hadden bericht dat ze iets later gingen zijn. Dingo had al tijd niet meer gereden en Dimi was gisterenavond ergens na 3.00 thuis geraakt, al wist hij niet meer helemaal goed hoe... Om maar te zeggen dat het ritje op het gemak zou worden in streek die op wat bruggen na plat is.

.

Weinig bekende streek rond Lovendegem, Nevele en buitenrand Gent. In het begin wat baan, maar dan veel baantjes, ook enkel nabij de grote autowegen. We reden een tijdlang langs de Leie en passeerden er tal van grote en hééél grote villa's, alle uitgerust met een aanlegsteiger voor de eigen boot. Behoorlijk druk vaarverkeer overigens op de Leie. Aan de eerste splitsing samen besloten de 45 te rijden. We kregen dan een mooi stukje oude spoorweg en nog wat verder terug Leie tot de bevoorrading. Goed voorziene bevoorrading overigens.

Daarna opnieuw nog stukje Leie. De korte nacht begon wat in Dimi's benen te kruipen en bovendien begonnen we nu tegen wind te rijden. Toch altijd samen kunnen blijven rijden, in wisselende stelling. Het parcours bleef hetzelfde, ondanks wat regen van de voorbije dagen kurkdroog parcours, vooral landelijke wegen en wat grint. In het laatste stuk kregen we dan nog twee mooie technische stukken met wat korte hellingen en afdalingen. Dingo en ikzelf waren ergens voorop geraakt en zo de laatste kilometers alleen gereden. Kort na aankomst kwam Stic vanuit een verkeerde kant opgereden, die net als Dimi ergens een pijl moet gemist hebben. De bepijling was op zich wel OK, maar her en der wat te dicht bij de bocht. Zelf drietal keer gemist.

Bikewash was niet nodig en na de douche de après ingedoken met Steven die ook net voor ons was aangekomen. Leuke (lange) après waar we van de organisatie nog een attentie van de sponsor kregen, uiteraard een pakje Marcassouworsten, is eens iets anders dan die wafels en boterhammen met gehakt. ;-)