Home Nieuwsbrief Zaterdag 6/06/2015: Gullegem
Zaterdag 6/06/2015: Gullegem
Geschreven door Siegfried   
woensdag 24 juni 2015 12:53

Vorige week nog bewolkt en bij momenten een regenbui, zaterdag een zonovergoten TT, wellicht zowat de eerste van het jaar  met stralend weer om te rijden, niet te veel wind en après in de buitenzon.

.

Met 5 aan de start in Gullegem waar de aanpalende rommelmarkt voor de nodige omleiding zorgde, en het hééééééééééééééél kalm aan de start was. Met Berre, Steven1, Stic en Dingo vertrokken voor een tocht die qua parcours geen verrassingen kent, want al jaren 't zelfde. De aanloop was héél goed voor de streek. Eenmaal uit centrum richting Bergelen met heel droge passage, dan een deel van de autostradetaluds, wat krieren richting de Texasbosjes in Wevelgem. Hoog offroadgehalte tot hier. Ondertussen aan het vliegveld wat tijd verloren door lekke band. Getik aan mijn fiets bleek een kromme roestige nagel te zijn. Na het uittrekken direct plat uiteraard. Zo'n 10tal minuten bezig geweest en ondertussen door geen enkele biker gepasseerd...

Na de Texacobosjes volgde snel stuk langs de Leie en de bevoorrading. Kort daarop hadden we de splitsing. We sloegen de 65 in, maar dan begon mijn achterwiel steeds dommer te doen, enorm veel speling erop en besloten om voor zekerheid maar de 40 te doen. Dingo stond ook op uur en bedacht zich dat het risky zou worden om de 65 te rijden. Dan maar 'en groupe' allemaal afgeslaan op de 40. Tocht ging na wat mindere passage door Wevelgem City naar Moorsele en Steenbeekbos met de gekende goed bollende en minder goed bollende krieren en de bospassage in Steenbeekbos. Uiteindelijk met alsmaar minder bollend achterwiel in Gullegem aangekomen. Onderweg nam Stic vlotjes alle bolletjes van de autostradebruggen in ontvangst. Bikewash was niet nodig. zonovergoten après deed wel deugd en daar bleek dat het heel kalm was. Na tijdje maar enkele tafeltjes. 180 mtb-ers en 180 wielertoeristen over hele dag, maar er waren dan ook 3 tochten in West-Vlaanderen en een in Oost-Vlaanderen net over de grens. Leuke namiddag ondanks de panne onderweg.

Nog net mijn bike kunnen binnenbrengen, maar hierdoor uiteraard geen zondag-TT.