Home
Nieuwsbrief juli 2015

’t Organiseren van een toertocht vergt flink wat energie en de laatste dagen in de aanloop naar ónze VTT waren eigenlijk zondermeer zelfs een klein beetje hectisch.  Het aangename weer op 20 juni in combinatie met een mooi deelnemersveld, maar vooral de ijver en creativiteit die de meehelpende handen aan de dag wisten te leggen, hebben bijgedragen tot een editie die we als “geslaagd” willen bestempelen. 

.

 

We konden ondanks een jammerlijke acute ziekteaanval bij twee van onze vaste waarden en het noodgedwongen afzeggen van enkele anderen, de 600 deelnemers toch goed soigneren.  Er viel bovendien ook welgekomen hulp van buitenaf uit de lucht . . . Aan deze laatste én aan alle Steenbakkers die goed begrepen hadden waar ze meer dan welkom waren in de aanloop naar, voor, en na ‘t weekend van de tocht : een welgemeende dikke merci voor de inzet.  Suggesties voor wat naar jouw mening organisatorisch mogelijks niet voor de volle 100 % gesmeerd liep of bolde zoals verhoopt : één adres.

Wie we zagen op 20 juni konden we inmiddels belonen met een nieuwe fleece . . . kwestie van ’t groepsgevoel er in te houden ! We voorzagen echter voor élkéén van jullie een exemplaar.  Wie nog niet over het zijne beschikt, kan het best van al iemand van het bestuur aanspreken om een tijdstip af te spreken voor afhaling.

Een tuinparty komend weekend, ’t staat misschien wel op je programma ? Een paar uurtjes voor een fietstochtje . . .  ook in je agenda ingepland ? In Waregem gezien worden op zaterdag zal zondermeer clublid Dimi heel erg plezieren . . . !

Als de weergoden volharden, dan  heeft het  er alle schijn van dat de Krierecrossers en hun bikende deelnemers tijdens de “Ganzenhofkrieretocht” een weekend later, op 11 en 12 juli, van een “hoogzomer” zullen kunnen genieten.  Je kon in Moen onmogelijk om de ruime delegatie van onze vrienden uit Otegem heen.  Ook al zullen wij hen nooit naar de kroon kunnen spannen, met een mooie delegatie vanuit Avelgem de revue passeren . . . dat wordt zowel door hen als door ons steevast gewaardeerd.  Laat vlug via de kortste weg weten dat je er zal bij zijn.

Bij een thermometer die de afgelopen dagen de hoogte is ingeschoten, willen we jullie ook “warm” blijven maken voor een ander zomerevenement.  Het Noord‑Franse Bécourt is tussen 21 en 23 augustus het uitverkoren biketerrein voor een paar dagen afzien, maar nog véél véél meer voor plezier beleven in ’t goede gezelschap van jawel : clubmakkers ! Reserveer tijdig, dit is vóór 1 augustus ! Als je daar bovenop ook nog eens het “all‑in‑bedrag” van € 50 uit je vakantiebudget overhoudt en wil overschrijven op onze bankrekening BE59 9300 1018 1226, dan ben je écht helemaal zeker van je stek in ons logies “Aux Retrouvailles”.  Fietsen doen we in groep : op zaterdag een wat langere maar voor iedereen best haalbare rit ; op zondag een “light”-variatie op het thema van de dag ervoor.  Verdere praktische afspraken worden gemaakt via ons forum eens het exacte deelnemersaantal begin augustus gekend is.

Voor de schoolgangers is de grote vakantie net begonnen.  Voor de noeste werkers kondigt zich een congé aan met een uitstapje voor een dag of langer, een paar klusjes thuis en vooral van “wat minder gestresseerd leven”.  Voor de biker breekt een tijd aan van “net iets meer ontspannen en zorgeloos fietsen” ! Laat ons hopen dat vooral ook dit laatste in het straatbeeld (of liever : langs de velden !) duidelijk zichtbaar zal zijn.