Home
Zaterdag 4/07/2015: Waregem

Hier dus iets na 14u aangekomen. Iets na, want zeker 5 minuten achter een huifkar vol kinderen van de Waterhoekfeesten gezeten en er niet voorbij kunnen :-( Gelukkig dichtbij parkeerplaatsje gevonden. Normaal moest ik door tijdgebrek (wijkfeesten voor de deur) als laatste rijden, waarna de afpijlers hun werk zouden doen. Aangekomen zaten Rudy en Stic al te wachten, net als Dimi, niet in koerstenue. Bij snoeiwerken voor deze tocht blijkbaar ergens een insectenbeet gekregen met als resultaat gezwollen knie en geen bike :-( Dus maar mee helpen afpijlen, samen met drie andere Waterhoekers. Vlak voor ons startte in de warmte nog een koppel die het zagen zitten maar gelukkig bij de bevoorrading besloten de 45 te rijden.

.

Met zes op weg en in eerste deel nu en dan wat gesplitst bij korte lussen terwijl Dimi en nog een Waterhoeker ons met de wagen nu en dan opwachten voor lossen van de pijlen. Eerste stuk ging behoorlijk vlot tot aan bevoorrading. Daar wat bespreking over vervolg om zo weinig mogelijk beklimmingen van Tiegemberg te doen gezien we wisten dat bijna iedereen al gepasseerd was. De wagen voerde Stic, Rudy en mezelf  naar de top van Tiegemberg, de Waterhoekers startten aan de bevoorrading. Daar wat op en af Tiegemberg gereden. Bij het verlaten van Tiegem eventjes gewacht op Dimi en de wagen die aan de andere kant van Anzegem stonden door misverstand (Molendries is iets anders dan Hollendries ;-) )

Daarna verder afgepijld tot aan bevoorrading die inmiddels al verlaten was en opnieuw ingeladen om nu ergens voorbij Anzegem te starten e nde lus Waregem-Sint-Eloois-Vijve te doen. Onderweg onder meer de Karmel en oude spoorweg, maar dan begon tijd de dringen. Gelukkig kwam Dimi ons ophalen en hadden de andere Waterhoekers de rest gedaan. Aangekomen en direct vertrokken, jammer genoeg zonder Brugse Zot, maar net op tijd thuis. Was gezellig dagje afpijlen in leuke omgeving. Ietsje te warm, maar deugddoend windje was meer dan welkom en gelukkig ietsje frisser dan aanvankelijk aangekondigd.