Home
Zaterdag 11/07/2015: Avelgem

Hier dus een 'dubbel'  gedaan. Zaterdagvoormiddag bij mijn ouders moeten werken en zodoende pas laat i nde namiddag vrij om naar hier te komen. Uiteindelijk met een hele hoop maten van Michaël uit Bossuit meegereden voor de familiefietstocht. Was al goed 14u toen we in de bioboerderij annex startplaats waren. Was een familiefietstocht dus vooral vlakkere stukken. Vanuit Avelgem naar Rugge, 't water over naar de nieuwe fietsersbrug en terug Avelgem om via Ronnemont naar de Schelde te gaan en zo langs 't water naar Bossuit alwaar de bevoorrading van de VTT en familiefietstocht was. Is eens iets anders, een VTT bevoorrading in een kerk ;-) Daarna enkele dames moeten overtuigen om de 30km te doen ipv 18, blijkbaar een zware opgave voor velen ;-) VIa kanaal Kortrijk-Bossuit naar Moen, maar onderweg brak de ketting van een van de sportievere dames.

 

.

Pechdienst gebeld dat we in de Meersstraat stonden, 15min. later belden ze dat ze ons niet vonden in de Meersstraat te Tiegem... Uiteindelijk na zo'n 45min. terug on track en gelukkig de tragere rijders al laten wegrijden en in volle galop naar het Ganzenhof terug voor nog de après met inderdaad allerlei bio-dranken (Wim: 5 soorten bier!! Malteni amber en Moinette ken je wellicht al, maar er was ook Dupont Saison, Quintine bio en nog iets roodbruin van 10° naam ontgaat me). Kregen ook nog stuk biocake en rabarberlimo (niet te drinken). Vraag me wel af of die frieten en frikandellen die ze verkochten ook bio waren ? ;-) Niemand meer gezien op de après (fietsbewaking was toen wel nog open).

Nadien met het gezelschap van de familiefietstocht nog gaan BBQ'en en rond 12u mijne nest ingeraakt. De ene na de andere die zondag ook ging rijden, al was het maar de kleine, haakte af en zodoende dus als enige aan de start om 8.30 in het Ganzenhof. Gelukkig was Steven2 er ook en kregen we compagnie van forumbiker Koen (als ik het goed voorheb) en samen de 60 gereden die er wellicht iets meer waren. Net niet de grootste afstand, maar wel alle klimkilometers. Eerst richting Otegem met nogal wat baan, dan naar Yvegem met onderweg een leuke technisch bosje dat ons compleet onbekend was, dan de klassieke stukken richting Tiegem en een reeks Tiegembergbeklimmingen en afdalingen, net ietske minder dan op de Waterhoek vorige week. ;-) Moest de hele tijd de rol lossen, maar Steven en Koen wachten meermaals me even op. Na Tiegem wat vlakkere stukken richting Kerkhove en de Schelde over. We dachten de Kluis onder de wielen te krijgen, maar we reden door naar de flanken van de Kwaremont en na die even gekieteld te hebben kregen we de bevoorrading bij een hoeve aan de voet van de Patersberg.

Daarna reden we rond de Patersberg richting Heinsdale met onder meer het 'Beest'. Ik weet niet of Steven en Koen boven geraakten (was al achter), maar mijn ketting lag er meteen af en zodoende zelfs geen poging moeten ondernemen. Zelfs te voet pittig stuk! Daarna volgde er nog wat golvend parcours, ken de streek te weinig om te zeggen waar. Pironpad was natuurlijk wel een oude bekende, bergaf. En uiteindelijk bovenop de Patersberg beland om langs de kasseien naar beneden te moeten naar de bevoorrading. In al die jaren nog maar de eerste keer dat ik daar naar beneden reed en moet zeggen, rij hem liever omhoog. Steil omlaag, gelukkig op droge kasseien en op laatste vervaarlijk bochtje. Sommigen vlogen naar beneden. Daarna nog wat Kwaremontstukjes en uiteindelijk naar de Kluis waar we enkel de beklimming van de Pensemont en de afdaling met de trapkes kregen. Dan terug 't water over en een maar niet eindigde opeenvolging van krieren en wegen in Waarmaarde, Rugge en Avelgem. Nog een korte après met Steven en Koen gehad, met biodranken! Afgezien als de beesten, want al tijd geleden dat ik nog eens meer dan 60 gereden had en zeker op zo'n parcours.