Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief augustus 2015
Nieuwsbrief augustus 2015
Geschreven door Filip D   
zaterdag 01 augustus 2015 00:00

De “Trans Siberian Extreme” afwerken, ofwel fietsend bijna 9 200 km overbruggen over onherbergzame wegen tussen Moskou en Vladivostok in 15 etappes met een koninginnenrit van 1 400 km . . . niet echt spek naar jouw bek ?

Als ritten van een wat lichter kaliber je beter liggen en wél kunnen bekoren, dan maar snel een paar keuzes aanvinken uit ons steenbakkersaanbod voor augustus zouden we zo suggereren !

.

Neem nu bijvoorbeeld eens komend weekend : je kan onder meer naar Ichtegem, naar Oosterzele, naar St-Sauveur, naar Brakel ofwel naar het wat verder gelegen Profondeville. Verder is er met halfoogst ook de klassieker in Poperinge en bovenal een weekje later : Bécourt.

Doet die zelfde naam, Bécourt, trouwens bij jou een belletje rinkelen ? ’t Is een (momenteel toch nog) eerder desolaat dorpje met amper een 300 zielen in het Franse departement Pas-de-Calais. Het plaatsje biedt diverse mogelijkheden voor mtb-tochtjes, al liggen de kliffen van Cap Gris Nez en Cap Blanc net iets té ver weg om ze per bike te gaan aanschouwen.

Verdere nuttige info over dit plaatsje : het zou kunnen dat de vredige rust die er nu heerst, tijdelijk verstoord wordt tussen 21 en 23 augustus wegens overvloedig veel (zo mag althans algemeen worden aangenomen !) steenbakkersdrukte.  Gewoon de kans om je kennis van de Franse taal én je fietservaring te verrijken niet aan je neus laten voorbijgaan.  Op de valreep je naam aan het forumlijstje toevoegen om daarna je deelnamekost van € 50 te vereffenen . . . meer moet dat echt niet zijn om mee te kunnen naar ons  clubverblijf !

Eens je terug in Belgenland bent, kan je bij je eerstvolgende steenbakkersafspraak al vertellen hoe tof het er wel was. Je hoeft daarvoor zeker niet te wachten tot . . . 13 september, zondag waarop Moen weer in kermissfeer ondergedompeld wordt en waarop Steenbakkers zoals de traditie het wil in groep een feestritje bollen met aansluitend een gezellige après.

Fietsmogelijkheden te over in de komende weken, niet ? Weet dat je bij enkele daarvan - het clubweekend en de kermisrit - extra in de watten gelegd wordt met onder andere verdubbeling van je ritbonus.  Trouwens, denk je er zo af en toe ook eens aan om je “fietshistoriek” up-to-date te houden door ons via het forum de nodige feedback te verschaffen ? ’t Is een lucratieve bezigheid, dus waarom zou je dat als trouw fietser mét steenbakkersoutfit niet doen ?