Home
Nieuwsbrief september 2015

Jou vertellen dat een kortverblijf in Frankrijk zaligmakend kan zijn, dat is net zoveel als zeggen dat Pasen nooit op een maandag valt.  Wie met ons mee op clubweekend trok zal het beamen :  op amper 130 kilometer van je deur kan je uren biken zonder de “bewoonde wereld” te zien.  Oneindig veel groen in combinatie met venijnige hellingkses en veel offroad, dat is waarmee de bikers twee dagen lang oog in oog stonden.

.

Op zaterdag werd een rit van een 75-tal kilometer afgewerkt waarbij geen uitdaging uit de weg werd gegaan.  De rit was best wel wat afmattend voor sommigen, maar in groep ben je altijd sterker dan als individu, en laat dat nu net het mooie wezen aan het Steenbakkersschap ! Unanieme felicitaties na afloop voor de parcoursontwikkelaar ! Of de verkwikkende douche achteraf, de regionale specialiteiten “Picon vin blanc” en “Picon bière” bij ’t aperitief en de daaropvolgende barbecue alle drie in even grote mate de recuperatie in de hand hebben gewerkt . . . wie zal het zeggen ?

Feit is wel dat iedereen er op zondagmorgen weer volop is voor gegaan.  In het naburige Bourthes waren we nog net op tijd (begrijp : iets na 9 u) om er te kunnen inschrijven voor een lokale VTT-happening.  We werkten wederom een pittig ritje af.  Gelukkig zagen ze ons naderen bij de “ravito” want we haalden die maar nipt voor ’t sluiten van de boeken daar.  Met in ’t geheel een slordige 35 km in de benen en na een bakje friet met mayonaise en bijhorend biertje (tja, kan het Belgischer voor een Franse VTT-organisatie ?) terug naar ons logies.  De eerste regendruppels van ’t weekend waren het signaal om maar vlug de koffers te pakken en weer de grens over te steken.

Er ondertussen van overtuigd dat wie er bij was het clubweekend 2015 als succesvol beschouwt ? ’t Werd een editie met nogal wat klim‑  en technisch werk na een jaartje “vlak Kempenland”. Je merkt het : we houden van afwisseling en willen ’t graag zo houden . . .

Aan de afwezigen kunnen we slechts één boodschap meegeven : waren er meer Steenbakkers die de weg naar Bécourt hadden gevonden, dan was het nóg toffer dan het nu al geweest is.

Maar goed, er komen nog gelegenheden om jullie van jullie beste kant te laten zien en ze vergen bij lange niet allemaal even grote inspanning.

We hebben voor jou (en je wederhelft) inderdaad nog een najaarsactiviteit in ‘t verschiet.  Op zaterdag 21 november mag je, zo je wil, eens anders dan anders doen.  Neem deel aan een “mini Steenbakkers Grand-Prix” in de “Flanders Indoor karting” in Kortrijk.  Wat mag je je erbij voorstellen ? Een 10 minuutjes briefing, 12 minuten rondjes rijden tegen de klok en daarna 12 of 20 minuten voluit racen.  Afspraak tegen 17 u 15.

Een goede twee uur later wordt het aperitief geschonken in restaurant “’n Eeenhoorn”, in Wevelgem.  Daarna doen we ons tegoed aan een uitgebreide zelf te prepareren grill‑mix van vlees en vis.

Voor de ronde prijs van € 50 kan je zowel karten als mee tafelen achteraf.  Wens je slechts één van beide te doen, dan kan dat voor € 25.

Het tweede weekend van september, dat weet de echte Moenenaar maar ook de trouwe Steenbakker, worden in onze thuisbasis de jaarlijkse kermisactiviteiten georganiseerd.  Wij zorgen daarbij al sinds jaar en dag voor nog wat extra glans door na onze kermisrit de afgelopen congé door te spoelen op het terras van ons clublokaal.

De rit vindt plaats op zondag 13 september.  Afspraak om 8 u 15 voor een 35‑tal kilometertjes Steenbakkersland.  Vul al maar het deelnemerslijstje op ons forum met jouw naam aan !

De Tour de France ligt al bijna anderhalve maand achter ons en toch blijft die koers tot de verbeelding spreken en zelfs als inspiratiebron dienen voor . . . een avondwandeling.  Een tochtje van zo’n 7,5 km, bij ’t vallen van de avond, dat moet elke fietser gegarandeerd aankunnen.  ’t Staat allemaal te gebeuren op zaterdag 26 september in Torhout.  Steenbakker Siegfried, mede‑organisator en bestuurslid bij de TOF’ers (Torhoutse Outdoor Fun) werd vorig jaar gespot in een Duits oorlogsplunje, benieuwd of hij er dit jaar even goed zal uitzien tussen de Franse wijnboeren . . . Alle verdere info op de facebookpagina van de organiserende club.  Inschrijven kan bij Steenbakker Siegfried.