Home
Zondag 4/10/2015: Ardooie

Zondagmorgen beetje uitgeslapen met gedacht dat er niemand zou starten. Rond 8.40 uit mijn bed gerold en zag dat Samirah toch zou starten. In sneltreinvaart koerskledij aan, een 'chocostuitje' binnen en hup de auto in, gelukkig ligt Ardooie niet ver. Steven2 zou blijkbaar ook komen aansluiten en wat later zijn. Door wat kwaaltjes verkoos hij ook het vlakke parcours hier om terug wat in roulatie te zijn.

.

Rond  9.30 of ietske ervoor dan vertrokken, nadat we eerst nog Stic begroet hadden. Jammer genoeg nadien niet meer gezien. Streek is wat ze is en het parcours is hier ook altijd min of meer zelfde. Zeker geen topparcours, maar dat weet je als je hier in de streek bent. Topstuk zat  al meteen in het begin met het cyclocrossparcours van Ardooie dat al helemaal klaar staat voor volgende week. Denk eerste keer dat er zoveel uitgehaald werd en ook zo droog was. Daarna via nogal wat baan richting Ampe's putten. De lus laten liggen om rug wat te sparen. Samirah en Steven deden hem wel, en bleek door droogte heel goed te doen. Blijkbaar ook niet meer zo technisch daar zoals vroeger door de vele uitdiepingswerken.

Daarna volgden vooral baan en boerekrieren richting Pittem en Tielt waar offroadgehalte hoger lag. Bevoorrading vond ik persoonlijk nogal laat voor de 47 (hadden er al 30) en blijkbaar gaat de KWB voor gezond, enkel fruit en daarmee kan ik me niet vullen. Later kreeg Steven hierdoor ook nog een hongerklopke. Nog passage langs Ardooie Veld en omgeving en eindelijk kwam de zon er ook door. Heel het eerste stuk door de mist/nevel gereden. Zon deed deugd. Op tweede bevoorrading, 5km van eind, hadden ze nog een beetje peperkoek naast het fruitassortiment. Beetje last van rug gehad al was ik toch blij dat ik toch gestart was. Na bikewash en douche nog even après gehouden. Door late startuur was Stic al weg, nog heel efkes Wim gezien en 't was ook al kalmer in de zaal. Leuk om in compagnie te rijden en respect voor Stics uitpijlwerk (niet misreden).