Home
Zaterdag 17/10/2015: Oostkamp

Aan het verslag te horen, blij dat ik uiteindelijk voor Oostkamp gekozen heb. Iets met Koppenberg in de naam mag niet onderschat worden en gezien de regen van deze week, was een 'blij-dat-ik-glij' binnen de lijnen van de verwachting. Doe daar nog een niet-herstelde rug bij en dan kies je voor het meer nabije Oostkamp.

.

Voor een keer dat ik op tijd ben, waren Stic en Samirah meer dan op tijd ;-), maar ik was wel de enige die wist dat er achter de sporthal nog een ruime parking te vinden was ;-) 'k Haalde mijn bike uit de auto, maar zag dan dat ik mijn doos met helm, bril, camelbag, reservebanden, ... vergeten was. Een van de eerse keren in 10 jaar dat ik zonder helm reed :-(

Na het ophangen van affiches voor de TOF-toer, wat flyeren op de tafels in de bar en aanschuiven om de bike uit de bikebewaking terug te krijgen, van start. En al direct offroad 't boske in achter het voetbalterrein. Leuk starterke en eigenlijk lag het er goed bij. Eerste deel van parcours bevatte enkele stukken minder dan gewoonlijk, bv geen kanaal wegens geen toelating meer en ook ergens een privaat boske dat we verwachtten, werd links gelaten. Er schoot wel nog genoeg over om er een leuk eerste deel van te maken met oa passage Bulskampveld waar nogal laat de eerste bevoorrading was.

Daarna terug Bulskampveld en verder doorheen Beernem, Wingene en consoorten. Veel bosdreven en krieren. De snelheid kwam er bij mij nooit in en was altijd achtervolgen op Stic en Samirah en ook weer wat last van rug op de duur. Gelukkig de 46 gekozen die er 48 waren. Op laatste hadden we nog Kampveld, enkele kilometers bos, maar hier was het wel wat drassiger. Echt baggerwerk noem ik dat nog niet, maar 't bleef wel aan de ribben plakken. Onder motto 'samen uit, samen thuis' met zijn drieën aangekomen en na bikewash alwaar we een echte 'fatbike' met tractorbanden zagen, en douche de après ingedoken, onder meer met forumbiker Lieven en daarna met  de cowboy Peter. Ondanks de rug aangename namiddag en de eerste echte herfsttoer zat er op.

door de rug de zondagritten (5 in West-Vlaanderen...) maar laten liggen.