Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief januari 2016
Nieuwsbrief januari 2016
Geschreven door Filip D   
vrijdag 01 januari 2016 00:00

De kalkoen werd verorberd, de bubbels zijn geschonken, het vuurwerk afgeschoten. Tijd dus om er met goede en hernieuwde voornemens de komende 366 dagen weer in te vliegen.

We laten er geen gras over groeien en beginnen er al aan komende zaterdag. Op 9 januari fietsen we ’t jaar in (voor zo ver je dat nog niet deed) tijdens onze nieuwjaarsrit. Steven2 laat zijn creativiteit botvieren en hij serveert ons een tochtje van om en bij de 40 kilometer in de regio Tiegem Anzegem.   Regende het vorig jaar nog pijpenstelen, van winterse taferelen zal nu allicht niets, of dan toch veel minder te merken zijn ! Je wordt verwacht aan onze vertrouwde stek vlak bij de kerk van Moen tegen 13 u 15. Wie op de afspraak is, weet dat bij terugkeer een glas wordt aangeboden door het clubbestuur. Voor wie het zich mocht afvragen, de bubbels reserveren we voor een volgende keer, we zetten in deze nieuwjaarsmaand in met mate(n) !

We bieden natuurlijk nog wel meer in de loop van het jaar. Neem nu zaterdagavond 27 februari. Dan verwelkomen we jullie op de jaarlijkse leden”vergadering”. Nu ja, “vergadering”, laat het ons eerder als “gezellig samenzijn” omschrijven. Natuurlijk zijn er wel enkele verplichte ingrediënten die er nu éénmaal bij moeten, maar die beperken we, in de stijl van vorig jaar, tot een strikt minimum.

Als de beste stuurlui aan wal staan zoals men wel eens durft te beweren, waarom zouden ze dan niet helpen mee het roer in handen te nemen ? Naast de kapitein en zijn bemanning is er nog steeds een plaatsje vrij in de stuurcabine. Voel jij je geroepen om dat vacante zitje binnen onze bestuursploeg in te nemen en zo in team met ons te denken en te werken in het clubbelang, zoek dan zonder verwijl de voorzitter of de secretaris op. Als je in overweging neemt dat een kandidatuur “formeel” zeewaardig moet worden bevonden door de aanwezigen tijdens de jaarvergadering, dan weet je ook meteen waarom we bij voorkeur vóór 1 februari van je horen.

Elk voorjaar weer vormen “wegklassiekers” een rode draad door ’t leven van fietsliefhebbers. Mountainbikers zijn óók fietslierhebber en hebben óók hún “klassiekers”. Neem nu bijvoorbeeld Parijs Roubaix. Wij werken de onze af op zaterdag 9 april. Al weer een niet te missen clubactiviteit.

Sommige lezers zullen misschien bedenkelijk de wenkbrauwen gefronst hebben en vreemd opgekeken hebben toen ze merkten dat ze nog een bericht van ons in hun mailbox vonden. Wel nu, dit komt gewoon omdat we hen die van een verder steenbakkersschap afzien, nog eens extra en welgemeend willen bedanken voor het “vertrouwen”. Wat we de uittreders tot slot nog willen meegeven, is dat logischerwijs hun toegang tot het clubforum inmiddels herzien werd. Wie weet . . . We lopen vroeg of laat op een toertocht nog wel eens één of meerdere ex-Steenbakkers samen tegen ’t lijf, da’s een fenomeen van alle tijden, en daarenboven : “goede zielen durven wel eens terugkeren” !

Of jullie veel fietsten vorig jaar . . . samen sprokkelden jullie weer een mooi gemiddelde aan ritbonussen voor 2015 bij elkaar in ’t kader van je kledijaankoop van destijds. Je merkt het wel aan je bankrekening ergens in de tweede helft van februari.

Samen, net als een “geboren en getogen Steenbakker” afspreken en in groep fietsen, da’s in elk geval een mooie aanzet in ’t nieuwe jaar. Laat je dus niet onbetuigd over minder dan een week. Tot dan !