Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief maart 2016
Nieuwsbrief maart 2016
Geschreven door Filip D   
dinsdag 01 maart 2016 00:00

Met onze teletijdmachine kunnen we in één handomdraai gemakkelijk terugblikken op wat achter de rug is en al even eenvoudig de toekomst aanschouwen. We laten het toestel om te beginnen heel even de klok een klein weekje terugdraaien om vervolgens van koers te wijzigen . . . Vanuit het verleden naar de toekomst kijken en dat allemaal in één en de zelfde nieuwsbrief : niet schitterend ?

Vorige zaterdag boden we jullie spijs en drank aan ter gelegenheid van onze jaarlijkse ledenvergadering. We hebben zo ‘t vermoeden dat de aanwezigen zich goed geamuseerd hebben bij een glaasje Cava, Omer of ander gerstenat en een pastamaaltijd, is het niet ? Vriendelijk als we willen zijn, bedanken we natuurlijk allen die afkwamen op deze clubactiviteit.

Zoals ’t bij officiële gelegenheden past, richtte de voorzitter ook een woordje tot de aanwezigen. “Don’t worry”, er volgt geen “replay” van de redevoering. We willen echter wel een paar items uit het discours nog eens extra onder ’t vergrootglas leggen.

Al sinds de jaren ’90 is het traditie dat we toertochten organiseren. Reeds 18 keer waren we gastheer voor de ene keer al meer, de andere keer wat minder bikers. In den beginne waren er massaal veel enthousiaste medewerkers. De afgelopen jaren zagen we hun aantal helaas keer op keer afnemen. Vorig jaar draaiden we toegegeven, deels als gevolg van aanvaardbare omstandigheden, echt wel op “minimale mankracht”.

Met steeds minder medewerkers meer werk verzetten . . . vrijwillige inzet is al lang niet meer zo evident als het klinkt. Gelukkig konden we tot nog toe rekenen op een beperkte équipe die er telkens weer met volle goesting wilde voor gaan . . . de ons al jarenlang “vertrouwde gezichten” zeg maar.

De essentie van onze boodschap heb je ongetwijfeld al wel gevat en ’t gevolg ervan laat zich vermoeden zeker . . . we namen met het bestuur de weloverwogen beslissing om in 2016 een sabbatjaar in te lassen. Beschouw deze afgelasting niet als een voorbode voor “nog meer”, in 2017 willen we er samen met jullie weer tegenaan gaan.

Een duidelijke maar niet onbelangrijke kanttekening bij dit verhaal : we willen uiteraard wie het clubgebeuren eerder vanaf de zijlijn volgt niet met de “zonden des Steenbakkers” bezwaren, maar weet dat clubenthousiasme aanstekelijk en inspirerend kan werken !

Wat 2016 wél met zekerheid brengt, da’s een nieuwe steenbakkersoutfit. De aanwezigen vorige zaterdag konden zich al van de kwaliteit vergewissen. Aan de anderen : nog eventjes geduld a.u.b.

We zien jullie allemaal in ’t nieuw tegen zowat “het vallen van ’t blad”, als alles meezit natuurlijk. Over de (al weer) gunstige aankoopvoorwaarden die we jullie wensen aan te bieden en de frisse look waarmee jullie in ’t najaar door de velden trekken, berichten we in de komende maanden nog.

Vorig weekend werd het Belgisch wielerseizoen op gang getrokken en dus herleven vanaf nu in menig dorp de “volkse taferelen”. Vlaamse sfeer beleef je echter ook in april bij onze zuiderburen.

Parijs-Roubaix is inderdaad nog altijd zo’n half-Vlaamse klassieker waar iedereen van droomt en waar iedere wielerliefhebber naar uitkijkt.

In de marge van deze grote koers is er ook dit jaar weer het “kleinere broertje voor de mtb’er”. Je kan de kasseisfeer proeven door op zaterdag 9 april in Templeuve aan de start te staan. Je kiest ofwel voor
1. een rit van 64 km (met 10 kasseistroken ter waarde van € 6),
2. ééntje van 117 km (met 17 kasseistroken ter waarde van € 8) of
3. Je bent supermoedig en gaat voor 145 km (met 19 kasseistroken ter waarde van € 10).

We vingen trouwens op dat alvast enkele Steenbakkers de zwaarste uitdaging niet willen schuwen.

Wie van de stofferige ervaring wil proeven maakt zich om te beginnen kenbaar op ons  forum. Op die manier moet iedere Steenbakker de kans krijgen met anderen eventuele afspraken te maken. Vervolgens regel je zelf je inschrijving door tegen 4 april het deelnamegeld over te schrijven op BE69 6528 0278 1378 met opgave van je naam en de gekozen afstand overeenkomstig de nummertjes in vorig paragraafje. Alles wordt voor jou nog eens extra uit de doeken gedaan op de webstek van de organisatie.

Elke deelnemer die ons bij terugkeer in ons clublokaal in Moen zijn wedervaren komt verkondigen, wordt door de club verwend met een ongetwijfeld meer dan welgekomen en verkwikkend drankje, of misschien wel 2 drankjes, of . . . ? Wie daar ten tonele verschijnt, recupereert bovendien zijn inschrijvingsgeld.

Wat jullie verder ook moet interesseren : sinds een paar dagen is ’t definitief, we gaan op clubweekend van 19 tot 21 augustus. We slaan onze tenten op (lees en begrijp : we logeren) in Bierbeek. We gaan voor in de eerste plaats veel mooie fietsmomenten maar allicht ook voor activiteiten die minder inspannend zijn want tja, “Bierbeek . . . what’s in a name ?”.