Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief juni 2016
Nieuwsbrief juni 2016
Geschreven door Filip D   
woensdag 01 juni 2016 00:00

Onze Rode Duivels demonstreren binnenkort hun kunnen in Frankrijk.  Jij hoeft je echter niet per sé naar ’t zuiden te verplaatsen om je van een andere, al even sportieve kant te laten zien.  Ook in de onmiddellijke omgeving zijn er in juni wel weer enkele uitdagende mtb-mogelijkheden !  En wil je toch willens nillens naar (Noord)-Frankrijk om óók te biken, we houden je van geen kanten tegen natuurlijk !

Weet dat In elk geval een paar ritjes in de aanloop naar ons clubweekend steeds mooi meegenomen zijn.  Niet dat je meteen een superlastige uitdaging zal moeten aangaan, maar ietwat goede benen maken het toch steeds een klein beetje aangenamer, niet ?

We reserveerden voor onze deelnemers een optrekje in het landelijke Bierbeek.  Het zuiden van Vlaams Brabant, vlak bij de taalgrens, biedt tal van  uitstekende mogelijkheden voor afwisselende tochten.

Deze club-3-daagse staat nu al in de kalenders ingekleurd voor vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus. 

We logeren in “De Velpe”, een gerestaureerde boerderij.

Wie deelnam aan één of meerdere van de recentste edities kent de formule.  Gezellig samenzijn op vrijdagavond, op zaterdag een tocht van pakweg 60 tot 70 km gevolgd door een Steenbakkersmenu op eigen wijze en op zondagmorgen een afsluitende kortere rit van hooguit rond de 25 kilometer.   Alle tussenligende momenten worden gevuld met puur steenbakkersamusement van de bovenste plank.  Het keukenteam spijst de hongerigen en zal de dorstigen laven vanaf de welkomstdrink tot na het zondagse middagmaal.   Zelfs tijdens je zaterdagrit willen zij je niet ontgoochelen.

Je kan maar beter direct je plaatsje reserveren want je club biedt je dit “all-in”-arrangement aan voor de ronde prijs van € 50.  Enige wat je hiervoor op dit moment doet, da’s je deelname bevestigen op ons forum en het verschuldigde bedrag overschrijven op BE59 9300 1018 1226 met vermelding van je naam.

Je zal versteld staan van een voor de meesten allicht nog onontgonnen mtb‑regio en daar willen we verandering in zien ! Zorg dus dat je zeker op ’t appel verschijnt, je krijgt er gegarandeerd geen spijt van.

Het doet ons plezier dat we op jullie goedkeurende blikken konden rekenen bij de voorstelling van onze toekomstige outfit.  Bij deze dan ook van harte dankjewel aan allen die intekenden.  In de loop van de maand juni  ronden we de laatste details met onze leverancier af en dan is het wachten tot . . . laat ons zeggen ergens in de buurt van september.

Een suggestie ter afronding, nu we toch al serieus in de toekomst aan ’t kijken zijn.  Zegt een (familie)namiddagje Gent jou iets ? In het Designmuseum loopt nog tot 23 oktober “bike to the future”.  Je ontdekt er onder meer hoe je fiets er misschien over enkele jaren zou kunnen uitzien ! Naar verluidt, al is dat van “horen zeggen”, een aanrader !