Home Wie zijn we
Wie zijn we

Voorzitter
: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. - Tonnenmakersstraat 3 - 8510 Bellegem
Secretariaat : Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. - Bossuitstraat 2/3 – 8552 Moen
 

MBC De Steenbakkers Moen telt momenteel 36 bikers uit alle leeftijdscategorieën.  Iedereen is welkom, zowel de student als de minder jonge sportliefhebber.  We tellen "ervaren bikers" maar ook "gelegenheidsfietsers" onder onze aangeslotenen, uit Moen, maar ook van elders.

 

In principe fietst iedereen waar en wanneer hij zelf wil.  In de praktijk wordt echter veelal onderling tussen clubleden afgesproken waar en wanneer ze, vaak tijdens het weekend, samen aan een toertocht deelnemen. Het motto bij deze ritten is "samen uit, samen thuis", waarmee we willen aangeven dat we "in groep" willen fietsen en dat "doorwinterde fietsers" of "snelheidsduivels" en "beginnende bikers" samen op pad gaan.  Naast het sportieve, is contact tussen de leden voor het bestuur óók belangrijk ! Trainingen in de echte zin van het woord kennen we niet.  Sommige leden gaan tijdens de week wel op eigen houtje fietsen, als u dit als een "training" mag beschouwen ? Dit is echter helemaal geen vereiste.  Alles gebeurt op vrijwillige en vriendschappelijke basis.  U fietst wanneer u tijd heeft of wanneer u er zich zelf voor wil vrijmaken, waar u wil, met wie u wil, zo eenvoudig is dat bij ons ! We doen aan recreatief mountainbiken maar zien natuurlijk wel heel graag “clubengagement” !

 

Maandelijks ontvangt u een "Nieuwsbrief".  Via deze weg willen we onze leden informeren en op de hoogte houden van het reilen en zeilen binnen de club. Op onze website stellen wij elke maand een kalenderaanbod voor boordevol suggesties voor toertochten in de ruime regio. Het clubforum op onze website, enkel toegankelijk voor geregistreerde clubleden, is het medium waarlangs wel vaker fietsafspraken gemaakt worden.

 

Fietsen in clubkledij strekt tot aanbeveling ! Het bevordert de herkenbaarheid bij deelname aan toertochten maar moet vooral ook een stimulans zijn om bij zulke gelegenheid de onderlinge clubcontacten aan te scherpen. De eerstvolgende gelegenheid tot aankoop is, bij voldoende vraag, voorzien in het voorjaar. De leden worden persoonlijk in kennis gesteld van de aankoopvoorwaarden.

 

Jaarlijks organiseren we zelf een recreatieve toertocht waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit kortere of langere afstanden.  Na liefst 13 edities van onze wintertocht opteerden we er voor om In de eerstvolgende jaren 's zomers te organiseren in plaats van in december. De "5e SteenbakkersZomerVeldtoertocht" zal in Moen plaatsvinden op zaterdag 24 juni 2017. De leden helpen bij de voorbereiding en op de dag zelf om de honderden deelnemers van de nodige “service” te voorzien.

 

Het lidmaatschap voor onze club bedraagt € 50. Iets meer dan de helft van dit bedrag, € 30 om precies te zijn, wordt als verzekeringsbijdrage rechtstreeks overgemaakt aan VVW, Vlaamse Wielrijdersbond, federatie waarvan onze club deel uitmaakt. Bovendien geniet u van een gratis abonnement op ons bondstijdschrift. De resterende € 20 vormen de clubbijdrage in ruil waarvoor u tegen een zacht tarief deelneemt aan een aantal activiteiten die de club in de loop van het jaar organiseert.

Wie lid wordt na 1 september geniet het voordeel dat hij voor dat zelfde bedrag, € 50 dus, als lid beschouwd wordt (zowel bij de federatie als bij de club) voor het resterend deel van het lopende jaar én het daarop volgende kalenderjaar. Weet, dat u als lid geniet van een goedkoper inschrijvingstarief bij deelname aan de meeste toertochten en dat wie actief zijn steentje bijdraagt tot het clubgebeuren al vlug beloond wordt.

 

Beschikt u over een internetaansluiting ? Surf dan gerust even naar www.steenbakkers.be en verneem daar al wat je al lang had willen weten over onze club.

 

Nóg meer weten ? Vuur dan gerust alle vragen op ons af ! Hebben we belangstelling bij u kunnen opwekken ? Wil dan uw personalia doorgeven, zodat we nader kunnen kennismaken, eens samen biken misschien, of zo u dit wenst, uw aansluiting regelen.

 

Sportieve groeten namens het clubbestuur,

 

Thijs Vandenbogaerde

Voorzitter

.